dimecres, 13 de desembre del 2006

Dia 15 Sant Menhof



Els catalans tenim tema de discussió sobre quina és la festa més important de Catalunya. O bé la diada de l'11 de setembre o bé la diada de Sant Jordi, el 23 d'abril.

L'esperantisme català i, a la vegada l'internacional, poc a poc aferma el dia 15 de desembre com a diada de l'esperanto. Primer va ser la commemoració de l'aniversari de L.L. Zamenhof, l'impulsor de la llengua, després arribà la proposta de que en la mateixa data se celebrés el dia del llibre en esperanto i, finalment, s'obre camí la idea de convertir el 15 en una diada multidisciplinar i de divulgació en tots els fronts.

Una de les propostes més innovadores prové d'uns companys esperantistes d'Estats Units. Ells han suggerit que tots els simpatitzants de l'esperanto que posseeixin un bloc a la xarxa, redactin el contingut del dia 15 en bilingüe: en la llengua pròpia + en esperanto.

Com a tema suggereixen el de la comunicació i la utilització de les llengües, l'entesa entre els pobles, la política lingüística, etc.

Naturalment, qualsevol aportació pròpia serà benvinguda. Si no ets esperantiste i necessites ajuda en la traducció del teu article, fes-m'ho saber. Una altra visió del món és possible, un altre idioma és possible.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Mi esperas ke vi povos veni al Badlands cxi-vendrede. Dankon pro la disvastigo de la z-amuza afisxo.